Kom studeren

Kom studeren

Als student bij de hbo-opleiding interior design& styling ontwikkel je jezelf in vier jaar tijd tot een deskundige die een opdrachtgever zelfstandig advies kan geven over het inrichten van een leefomgeving. Je bent als ontwerper in staat een heel traject van inrichten te begeleiden en professionele oplossingen te ontwikkelen. Als aankomend ontwerper ontwikkel je een eigen stijl - dat leer je op de Jan des Bouvrie Academie.

Over de studie

Alles in onze omgeving is vormgegeven. Professionals werkzaam in de wereld van interior design & styling willen richting geven aan de vormgeving van wonen, leven en werken. Je bent als student intensief bezig met architectuur, ruimtelijke vormgeving, design, styling en tuininrichting. Kunst, kunstgeschiedenis en ondernemerschap komen hierbij ook aan bod. Je maakt kennis met allerlei woonstijlen uit verschillende culturen en uit verschillende tijden.

Facetten als persoonlijkheid, sfeer en emotie zijn de dragers voor de vormgeving van het interieur. Als student bij de hbo-opleiding interior design & styling ontwikkel je jezelf in vier jaar tijd tot een deskundige die een opdrachtgever zelfstandig advies kan geven over het inrichten van een leefomgeving. Dat kan een woning zijn, maar ook een kantoorpand, een winkel of een restaurant. Je bent als ontwerper in staat een heel traject van inrichten te begeleiden en professionele oplossingen te ontwikkelen. Als aankomend ontwerper ontwikkel je een eigen stijl - dat leer je op de Jan des Bouvrie Academie. Tekenen en ontwerpen, maar ook beslissen, kritisch zijn en out-of-the-box-denken. Je experimenteert met licht, kleur, vorm en materialen om de sfeer in een interieur te beïnvloeden. We leggen binnen de opleiding een stevig accent op communicatie, een ontwerper moet nu eenmaal goed kunnen samenwerken met een opdrachtgever en projectpartners. Het gaat daarbij ook om goed kunnen luisteren en om de wensen van de ander te kunnen vertalen en te verbeelden.